Säkraste banken i Europa och topp tre i världen (2024)

Säkraste banken i Europa och topp tre i världen (1)

Handelsbanken är den säkraste banken i Europa och den tredje säkraste banken i världen, enligt Global Finance ranking av världens säkraste banker. Undersökningen omfattar över 500 banker.
Placeringen speglar Handelsbankens låga risknivå, säger Maria Hedin, Handelsbankens Chief Risk Officer.

Långsiktighet och stabilitet är grunden för Handelsbankens syn på risk och sätt att bedriva bank.

Handelsbankens placering i Global Finance ranking av världens säkraste banker är ännu en bekräftelse på bankens låga risktolerans och höga kvalitet i sin kreditgivning, men också ett erkännande av bankens kunder.

Vi och våra kunder gillar låg risk och ordning och reda och vi delar samma långsiktiga perspektiv, säger Lars Höglund, Handelsbankens chef för Investor Relations och Financial Strategy.

Undersökningen omfattar noggranna analyser av 500 banker i hela världen. På förstaplatsen kom DBS, andraplatsen gick till Oversea-Chinese Banking of Singapore och på tredje plats kom svenska Handelsbanken.

Vår syn på risk är den bästa förutsättningen för att bedriva en lönsam bankverksamhet över tid, avslu*tar Maria Hedin, Handelsbankens Chief Risk Officer.

Mer information om undersökningen
Global Finances "World’s 50 Safest Commercial Banks" är en årlig rankning av de 50 säkraste kommersiella bankerna i världen. Listan exkluderar banker som majoritetägs av stater eller regioner.

Länk till Global Finances pressrelease

För ytterligare information, kontakta:

Lars Höglund, chef Investor Relations och Financial Strategy, +46 70 345 51 70

Viktoria Aastrup, chef Press och samordning, +46 73 043 51 59

För mer information om Handelsbanken hänvisas till:www.handelsbanken.se

Säkraste banken i Europa och topp tre i världen (2024)

FAQs

Säkraste banken i Europa och topp tre i världen? ›

På förstaplatsen kom DBS, andraplatsen gick till Oversea-Chinese Banking of Singapore och på tredje plats kom svenska Handelsbanken.

Vilken bank är säkrast i världen? ›

Europeiska banker dominerar rankingen av världens säkraste banker och tar de tio första placeringarna. Etta på listan kommer tyska KfW, följt av schweiziska Zürcher Kantonalbank och holländska BNG Bank. På plats 13 kommer Handelsbanken som andra svenska bank på listan.

Vilken bank har bäst säkerhet? ›

Enligt Global Finance ranking, som omfattar över 500 banker i hela världen, är Handelsbanken den säkraste kommersiella banken i Europa. ”Långsiktiga och nära kundrelationer tillsammans med starka finanser är grunden för vårt sätt att bedriva bank”, säger Carl Cederschiöld, Handelsbankens CFO.

Vilken bank är bäst att spara pengar? ›

Bästa banken för sparande – topp 15
BÄST1. Multitude Bank4,0
8. Moank3,5
9. Landshypotek3,2
10. Marginalen3,2
11. Aros Kapital3,0
11 more rows

Vilken bank har bäst omdöme? ›

Den bästa banken för privatlån baserat på kundnöjdhet är Länsförsäkringar Bank. Detta fastställde Svenskt Kvalitetsindex i sin senaste undersökning av finansbranschen som publicerades december 2023. På andraplats kom Lån & Spar Bank följt av Handelsbanken på en tredjeplats.

Vilken bank är tryggast? ›

Royal Bank of Canada har utsetts till den säkraste kommersiella banken i världen, av tidningen Global Finance. Men i Europa toppas listan av en svensk bank.

Vilken bank har minst problem? ›

Bland privatkunder toppar Sparbankerna listan över banker med högst kundnöjdhet följt av Länsförsäkringar Bank. Bland storbankerna är det bara Handelsbanken som når över snittet för branschen. Lägst kundnöjdhet har Nordea, Swedbank och Danske Bank.

Vilken bank går sämst? ›

Sämst gick det för Nordea, Swedbank och SEB som alla hamnade under genomsnittet för branschen.

Vilken bank har mest bedrägerier? ›

Bland de mest anmälda bankerna ligger Nordea i topp. Både i fjol och hittills i år har banken haft flest anmälningar med bred marginal, enligt ARN:s statistik. Vid en avstämning i slu*tet av oktober uppgick antalet anmälningar i år till ungefär 500 för Nordea, att jämföra med Swedbank på runt 300.

Vilken bank är stabilast? ›

För tredje året i rad rankas SEB som bästa bank av finansiella institutioner i Norden. SEB klassas som etta totalt, samt i Sverige och Norge och stärker även positionen i Finland och Danmark. Det visar Prosperas undersökning Institutional Banking 2023. – Det är ett riktigt styrkebesked.

Hur många har 500 000 på banken? ›

Totalt sparkapital i hushållet på ett eller flera bankkonton
Mindre än 10 000 kr7%
100 001 - 200 000 kr16%
200 001 - 300 000 kr9%
300 001 - 400 000 kr6%
400 001 - 500 000 kr4%
10 more rows
Oct 11, 2019

Vilken bank ger bäst ränta på sparpengar? ›

Bäst sparränta för bundet sparande i 1 - 3 år
BÄSTSaveLend6,00 %
Ikano Bank3,75 %
Brocc3,95 %
Nordiska4,20 %
SBAB4,05 %
12 more rows

Vilken bank ger högst ränta på sparande? ›

Den aktuella räntan uppdateras var fjortonde dag.
FöretagAktuell ränta 2024-05-02Bindningstid för kontot
Aros Kapital Sparkonto 6 mån4,15 %Ja, 6 månader
Avanza Bank Sparkonto3,50 %Nej
Avida Finans AvidaSpar3,85 %Nej
Bank Norwegian/NOBA Bank Group Bank Norwegian Sparkonto3,60 %Nej
40 more rows

Vilken är den mest hållbara banken? ›

Bland storbankerna lovar Swedbank mest som ställer sig bakom 70 procent av principerna. SEB har gjort störst förbättring och tar sig därmed upp från bottenplatsen och blir näst bästa storbank med 68 procent. – Det är glädjande att bankerna fortsätter skärpa sina riktlinjer kring hållbarhet.

Hur säkra är svenska banker? ›

Banken tillhandahåller användarvänliga och säkra lösningar för alla sina tjänster. Banker gör kontinuerliga tester och uppdateringar av sina system och utvecklar ständigt sina säkerhetslösningar för att se till att systemen har god informationssäkerhet.

Vilken är Nordens största bank? ›

SEB är också en stark aktör inom verksamheter som aktie- och valutahandel samt internationella betalningar. med en betydande verksamhet i Sverige genom bland annat en bankfilial. Nordea är det största finansiella företaget i Norden och har drygt 27 000 anställda.

Är svenska banker säkra? ›

Samtliga svenska storbanker hamnar bland de 50 säkraste bankerna i världen. Bäst placerar sig statliga Svensk Exportkredit (SEK), som hamnar på nionde plats på listan.

Hur stabil är Handelsbanken? ›

Handelsbanken är finansiellt stabil och är en av Europas mest välkapitaliserade banker. Ingen annan jämförbar bank i världen har högre kreditrating när man sammanväger S&P, Moody's och Fitch ratings.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6609

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.